Waarom zou je verdomme een boek lezen?

tlpmagazine.com

Wat heeft Brusselmans te vertellen..

..en wat valt er van hem te leren

Ja, dat sommige vrouwen zijn geboren met een mislukte kut. En dat is dan jammer. Belangrijker is, Brusselmans is miljoenair, door hard werken. En het is precies dat wat je moet weten wil je je dromen waarmaken.

Punt.

Guggenheimer koopt een neger
Herman Brusselmans

Guggenheimer heeft 82 miljard euro in z’n bezit, maar veel doet hij er niet mee. Hij woont in een eenvoudige loft, gaat onberispelijk maar niet per se duur gekleed, bezoekt niet al te exclusieve cafés, restaurants en clubs, en heeft pakweg noch een boot noch een vliegtuig. Oké, hij koopt een nieuwe auto, zit wel ‘ns op z’n bank van Portugees ossenleer, en geeft redelijk grote fooien, maar veel stelt dat allemaal niet voor. Hij renteniert op z’n gemakje, en hij houdt alles, van z’n eigen brein tot de hele wereld, goed in de gaten. Hij bezoekt zomaar een psychiater, vindt zomaar een nieuwe vriendin en engageert zomaar de chauffeur die z’n vorige chauffeur moet vervangen. Hij oordeelt dat hij z’n nieuwe vriendin moet helpen en bijstaan, want volgens hem zou het kunnen dat de liefde dat vereist. Hij staat haar bij en helpt haar, gaat daarin behoorlijk ver, zo ver dat hij zelfs via haar problemen een voetbalclub in handen neemt. En als Guggenheimer iets in handen neemt heeft dat allerlei gevolgen.

De legendarische figuur Guggenheimer, voorheen bekend uit de romans De terugkeer van Bonanza, Guggenheimer wast witter, Uitgeverij Guggenheimer en Guggenheimer in de mode, slaat weer toe. Hij doet dit met fluwelen handschoenen, harde vuisten, op kousenvoeten, als een olifant in een porseleinkast en geleid door z’n continu voortdenderende unieke en onweerstaanbare persoonlijkheid.

Guggenheimer koopt een neger is een literaire trip waaruit niemand zonder kleerscheuren tevoorschijn komt.

Dit boek wil ik hebben

Herman Brusselmans (1957) publiceerde reeds bijna zeventig romans. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. Hij is een zeer belangrijk schrijver.

"Stop chasing your dreams. Start building them." Don't worry about what the world needs. Ask what makes you come alive and go do that. Because what the worlds needs is people who have come alive. Can't wait to drive my own Model S P100D.
Posts created 255

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top